Self guiding tour www.mecoegstgeest.nl

Self guiding tour www.mecoegstgeest.nl11 april 2021MEC

MEC self guiding tour door het natuurgebied Polders Poelgeest.

Het MEC wil graag de traditie voortzetten om op de tweede zondag van de maand een wandeling door de natuur aan te bieden. In deze Coronatijd is buiten zijn en genieten heel belangrijk.

Het nieuwe broedseizoen is in volle gang. De vogels zijn voor een groot deel teruggekeerd uit hun overwinteringsgebieden. De ganzen en eenden hebben gezelschap gekregen van kieviten, scholeksters en grutto’s. Het MEC houdt zich uiteraard aan de Coronaregels. Dit betekent dat we niet met grotere groepen onder begeleiding van een gids kunnen wandelen. Het wordt ook deze maand weer een self guiding tour.

Op de site van het MEC www.mecoegstgeest.nl, vind je een plattegrond bij Ommetjes en dan wandeling nummer 2. Daar kun je ook een zoekkaart downloaden waarop 23 vogels zijn afgebeeld die je hier in het voorjaar kunt aantreffen. Achtergrondinformatie is ook te vinden in het boekje ‘Inspirerende dwaaltochten’ waar de wandeling in het kader van Open Monumentendag 2020 beschreven is onder nr 2. Zie de link www.openmonumentendagoegstgeest.nl.

Op zondag 9 mei 2021 is er een fietstocht door de bollenvelden. Misschien mag die weer begeleid worden door vrijwilligers vanuit de Stichting Milieu Educatiecentrum Oegstgeest.

sport & recreatie overzicht

21 mei 2021Oegstgeest

Hutten bouwen in Pinksterweekend met Thuis-editie via hut.sagara.nl

Huttenbouwfestijn Hut'16 houdt Thuis-editie.