Oegstgeest viert Sinterklaas 2014

Oegstgeest viert Sinterklaas 201423 november 201413.00Lange Voort

Sinterklaas komt zondag 23 november aan per Openbaar Vervoer in Irispark.

Op zondag 23 november viert Oegstgeest een eigentijds Sinterklaasfeest voor kinderen, waar het uiteindelijk voor bedoeld is, met een eigentijdse Sinterklaas en een gemengde Pietensamenstelling, zodat iedereen zich bij dat feest welkom kan voelen. Het Sinterklaasfeest wordt gehouden in het Irispark en begint om 13.00 uur. Het programma start om 13.00 uur met het zingen van Sinterklaasliedjes. Om 13.10 uur komt Sinterklaas met zijn Pieten aan, waarna er een gezellig uurtje volgt. Daarna vertrekt Sinterklaas met zijn Pieten en de Pietenband naar het Winkelcentrum voor een rondgang langs de winkels.Sinterklaas heeft de kinderen van Oegstgeest een brief gestuurd die in de Oegstgeester Courant wordt gepubliceerd, met als inhoud: “Hallo kinderen van Oegstgeest. Hier een brief van de Sint.
Zaterdag 15 november kom ik aan in Gouda en zondag 23 november kom ik naar Oegstgeest om daar met jullie het Sinterklaasfeest te vieren in het Irispark. In Gouda neem ik met mijn ov-jaarkaart de trein naar Leiden en daar stap ik op de bus naar Oegstgeest. Vóór die tijd ga ik nog even naar de kapper om mijn baard wat te laten bijpunten, zodat ik er wat jeugdiger uitzie. Omdat het zondag is zet ik niet mijn mijter op, maar die eigentijdse Sinterklaas-cap en de Sint gaat natuurlijk met zijn tijd mee, dus heb ik het grote zware boek omgeruild voor een i-Pad. Naast een aantal Pieten die er vorig jaar ook bij waren in Oegstgeest, komen nu ook mijn Pieten Li-Yang, Giovanni en Carmen mee. Ik zou het leuk vinden als jullie een gedicht voor mij zouden maken, waarvan wij er dan een paar samen kunnen voorlezen tijdens het Sinterklaasfeest. Jullie kunnen het gedicht mailen naar sinterklaasoegstgeest@ziggo.nl.
Tot ziens op zondag 23 november om 13.00 uur in het Irispark in Oegstgeest.
Sinterklaas”.

De organisatie is in handen van het Bestuur van Winkelcentrum Lange Voort dat van mening is dat het Winkelcentrum zich niet moet mengen in de Zwarte Pietendiscussie, maar het initiatief moet nemen om Sinterklaas op eigentijdse wijze vorm te geven, gericht op de kinderen, maar met respect voor het sentiment van de ouders en grootouders.

winkelen & lifestyle overzicht