Opfriscursussen Auto

08 december 202213.00-15.00Oegstgeest

Gratis opfriscursus voor vijftigplussers.

Veilig Verkeer Nederland organiseert Opfriscursussen Auto in de gemeente Oegstgeest
We willen allemaal zo lang mogelijk onze eigen boodschappen blijven doen. Makkelijk een bezoekje brengen aan een vriend of familielid. Zolang je dit kunt blijven doen, heb je je vrijheid. Maar je wordt wat ouder en het verkeer vergt veel van je aandacht. Hoe zorg je dan dat je zo lang mogelijk mobiel blijft?

Iedereen die zich dat weleens afvraagt kan meedoen met de VVN Opfriscursus Auto van Veilig Verkeer Nederland. In opdracht van de regio Holland-Rijnland worden er dit jaar twee VVN Opfriscursussen Auto georganiseerd voor 50-plussers uit de gemeente Oegstgeest en de gemeente Leiden. Kosteloos, op een locatie in de buurt en ook nog eens gezellig!

Wat gaan we doen? Tijdens de opfriscursus gaan we naast verkeersregels vooral in op factoren die de rijvaardigheid beïnvloeden. We gaan actief aan de slag met onderwerpen die voor problemen kunnen zorgen bij deel­name aan het verkeer, zoals veranderende fysieke vaardigheden, veel voorkomende ongevalsfactoren en verkeerssituaties. We gaan in op persoonlijke uitdagingen, hoe deze van invloed zijn op de verkeersveiligheid en we bieden handvatten om met deze uitdagingen om te gaan.

De cursus bestaat uit twee bijeenkomsten van twee uur en vindt in een informele setting plaats. We nemen de deelnemers mee in de alledaagse dingen van de dag en hoe verkeersveiligheid daarin een rol speelt. Door middel van gesprekken onderling, vragen en opdrachten worden deelnemers zich bewust van verkeersveiligheid en hun eigen rol daarin.

Daarnaast wordt er (geheel vrijblijvend) een individuele praktijkrit aangeboden onder begeleiding van een gecertificeerde rijinstructeur. Als je interesse hebt in deze praktijkrit, geef dit dan aan bij jouw aanmelding!

Meld je aan!
We organiseren dit jaar twee cursussen in Oegstgeest (je wordt op beide dagen verwacht):
Optie 1 – dagdeel: ochtend
Donderdag 8 en donderdag 15 december 2022 (tijdstip cursus beide dagen 10.00 – 12.00) Meld je aan via dit formulier.
Optie 2 – dagdeel: middag
Donderdag 8 en donderdag 15 december 2022 (tijdstip cursus beide dagen 13.00 – 15.00) Meld je aan via dit formulier.
Deelname is gratis, maar let op: vol=vol! Een week voordat de cursus begint, ontvang je de laatste informatie.

cursussen overzicht