Open Atelier Tiffany en glas: dianazwaan@gmail.com

Open Atelier Tiffany en glas: dianazwaan@gmail.com24 oktober 202113.30-16.00Endegeest

Leren over maken van Tiffany en glassmelten.

Op zondag 24 oktober aanstaande is het atelier aan de Endegeesterstraatweg nummer 5 open voor iedereen die meer wil weten over glas. Er wordt uitleg gegeven over het ambacht glas in lood zetten, het maken van Tiffany werken en het smelten (fusen) van glas.

Speciale aandacht is er voor vorm, kleur en licht. In de natuur zijn op dit gebied oneindig veel variaties. Daarom begint de middag buiten, in de omgeving van het atelier met een korte natuurwandeling. Met de opgedane kennis wordt er binnen verder gekeken naar  diverse soorten glas en hun eigenschappen.

Welke soorten glas worden er gebruikt voor het maken van glas in lood ramen? Kunnen alle soorten glas gefused worden? Hoe komen patronen tot stand? Wat is het verschil tussen glas in lood en Tiffany?

Kortom een zeer complete en boeiende middag voor diegenen die geïnteresseerd zijn in glas en hier meer over wil weten. Tot slot mag iedereen zelf een klein object maken wat gefused zal worden in de oven. Dit kan na enige dagen worden opgehaald in het atelier.

Kosten tien euro per persoon, kinderen vijf euro, inclusief koffie of thee en wat lekkers. Opgeven voor deze middag is noodzakelijk. Dit kan op woensdag- en donderdagmiddag in het atelier of via dianazwaan@gmail.com.

kunst & cultuur overzicht

01 april 2024Bibliotheek

Expositie in Bibliotheek t/m 28 juni

Angela Robson exposeert haar werk.
10 april 2024In de regio

Expositie in Oude Raadhuis Warmond t/m 20 mei

Khalid & Rachid Zerrou en John Striegel exposeren.
22 april 202414.00De Kratong

Schilderclub in Buitenlust

Schilderclub in de Kratong.