Alzheimer Café gaat digitaal; mail naar contact@alzcafeleiden.nl

Alzheimer Café gaat digitaal; mail naar contact@alzcafeleiden.nl08 april 202119.00Online

Het Alzheimer Café Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest houdt in april, mei en juni digitale bijeenkomsten.

Het concept is zoals men gewend is: kroegbaas Martine Heruer gaat in gesprek met een gast, er is live muziek van The Netz en er is de mogelijkheid vragen te stellen.

Dementie in tijden van Corona
Met de komst van Corona staat het leven van iedereen op zijn kop. Tot de meeste mensen in de omgeving ingeënt zijn, moeten we afstand houden, groepen vermijden, mondkapjes dragen en ons houden aan regels die de overheid ons oplegt. Alles met het doel om met elkaar Corona onder controle te krijgen. We hebben daar allemaal moeite mee, zeker nu deze tijd al langer duurt. We voelen ons beperkt in onze vrijheid en mogelijkheden. We snappen waarom en weten ook dat het ertoe zal leiden dat het in de toekomst niet meer nodig is. Maar wat nu als je dat overzicht niet goed hebt, dat je niet meer je dierbaren herkent achter zo’n mondkapje, als je gewend bent iemand aan te raken en je nu niet mag knuffelen?
Corona in combinatie met dementie is dubbel ingewikkeld. Voor de mensen met dementie zelf, maar zeker ook voor mantelzorgers die – door de beperkingen op de dagbestedingen – meer belast worden. Hoe houd je het vol en wat kun je doen? Casemanager Mirjam Soonius vertelt wat mogelijk is en adviseert hoe om te gaan met onmogelijkheden.

Opgeven voor het digitale café kan door een e-mail te zenden naar contact@alzcafeleiden.nl Daarna wordt de registratielink toegezonden. Doe mee!

varia overzicht

05 maart 202013.45-15.45Haeswijk-flat

SeniorenComputerCafé di/vrij op afspraak (Doorlopend) https://www.scc-oegstgeest.nl/scc/

SeniorenComputerCafé houdt spreekuur via aanmelding. Zie: https://www.scc-oegstgeest.nl/scc/
28 april 202110.00-11.00Online

Online Koffiespeeltuin | Dansworkshop met Coco kan het!; bibliotheekbollenstreek.nl

Liedje leren zingen en dansen met Coco via digitale Koffiespeeltuin voor de allerkleinsten.
21 juni 2021Oegstgeest

Collecte Maag Lever Darm Stichting 21 t/m 26 juni

Collecte voor landelijke collecte Maag Lever Darm Stichting.