Expositie bibliotheek dicht

Expositie bibliotheek dicht01 oktober 2020Bibliotheek

Expositie wildlife tekeningen Lonneke Grimbergen.

Tekenen met een missie: Met groene kunst een bijdrage leveren aan natuurbehoud en dierenwelzijn. Dat is de insteek van Lonneke (25 jaar, Leiderdorp). Met pastelkrijt en pastelpotloden maakt ze extreem gedetailleerde tekeningen van dieren. Vervolgens verkoopt ze haar originele werk en kopieën daarvan in de vorm van duurzame producten via haar webshop en diverse verkooppunten. Haar kaarten zijn bijvoorbeeld gemaakt van landbouwafval-papier. Voor ieder budget is er een product, en de opbrengsten die ze kan missen doneert ze aan goede doelen.

Lonneke is autodidact. Tekenlessen of tutorials zijn niks voor haar, ze heeft het zichzelf aangeleerd door te experimenteren. Nadat ze haar master archeologie behaalde heeft ze toch besloten om van haar grootste hobby haar werk te maken. Gemiddeld werkt ze zo’n twintig tot zestig uur aan één tekening: Ze portretteert dieren zoals ze werkelijk zijn. Elk detail is belangrijk in de natuur. Tegenwoordig zijn we zo ver van de natuur verwijderd dat we niet meer weten hoe dieren er precies uitzien. Zelf ontdekt ze elke keer weer nieuwe bijzonderheden als ze aan een tekening werkt, en de toeschouwer doet dat ook. Dat de zeehond zulke lange nagels heeft bijvoorbeeld, of dat de kievit geen zwart met wit verenkleed heeft maar dat er ook groene, rode en blauwe tinten in zitten.

De maanden oktober, november en december zijn haar tekeningen te bewonderen in de bibliotheek van Oegstgeest. Wie liever thuis blijft kan haar werk ook online bekijken op haar website (www.lonnekegrimbergenart.com). Daar vind je ook een blog waarin ze vertelt over haar tekentechnieken, ervaring als ondernemer, haar boodschap en veganisme. Op Instagram en Facebook is ze dagelijks te volgen onder de naam @lonnekegrimbergenart.

kunst & cultuur overzicht

20 mei 2021in de regio

Beelden in Leiden 20/5-8/8 beeldeninleiden.nl

Jubileumeditie van Beelden in Leiden aan de Hooglandse Kerkgracht en Rhijnhof.