Leidse Hout: Summerjazz Festival

Leidse Hout: Summerjazz Festival21 mei 201612.00-23.00Leidse Hout

Zesde editie van SummerJazz Festival in de Leidse Hout.

Optredens van Jules Deelder, Merel Baldé, Iris Penning, De Blonde Jongens en Tim, Poëten in het park, de Bosbios en een heus einder-feest-dorp.

Tussen de bomen, op het grote veld en op het iconische openluchtpodium De Waterlelie bij het Theehuis wordt op zaterdag 21 mei in de Leidse Hout voor de zesde keer SummerJazz Festival georganiseerd. In deze unieke buitenhuiskamer kunnen bezoekers genieten van muzikale optredens van o.a. Cory Henry The Revival, soul- en R&B legende Roy Ayers, soulzangeres Sabrina Starke en vele vernieuwde acts, zoals Nik West, Plaistow en Tourist LeMC. Bovendien presenteert het Leidse festival een divers cultuuraanbod: theater, (klein)kunst, dichtkunst, film, dans en cabaret. Jules Deelder, De Blonde jongens en Tim, Merel Baldé, Iris Penning, De Veenfabriek (en nog veel meer!) geven acte de présence op 21 mei. Net als voorgaande jaren zijn ook deze editie de Leidse makers ruim vertegenwoordigd en zijn er ludieke samenwerkingen met Leidse instellingen. Ook jong talent krijgt een podium, zo opent Gijs Idema Trio, de winnaar van de Leiden Boonekamp Jazz Award, ’s middags met een optreden in de tent.

Grote cultuurnamen op SummerJazz Festival
Ook dit jaar staan er weer een groot aantal artiesten uit de theater- en danswereld op SummerJazz Festival. Het Leidse festival biedt een breed cultureel aanbod van cabaret, poëzie, dans, film, toneel tot proza. Zo leest Jules Deelder, oud nachtburgemeester van Rotterdam, jazzconnaisseur, muzikant, schrijver en dichter voor uit eigen werk, zingt Merel Baldé, hoofdrolspeelster uit De Soldaat van Oranje, de sterren van de hemel, verwelkomt Iris Penning je met haar poëtische pop en presenteren we cabaret van de Blonde Jongens en Tim en Herman in een Bakje Geitenkwark in De Waterlelie.

Diversiteit op SummerJazz Festival
Op de paden in de bossen vind je dit jaar Leidse dichters en verzorgt het Leiden International Film Festival (LIFF) een stukje verder in het bos de programmering van de Bosbios. We vieren het tienjarig lustrum mee van de jonge dansers van Korzo en haken aan bij een korte preview van de Veenfabriek van hun nieuwe voorstelling Songspiel My Videoland. Kunst is er dit jaar uiteraard ook weer te bewonderen. Het kunstenaarsduo Kwant & Marás exposeert dit jaar tijdens Summerjazz een aantal van hun schilderijen, de cliënten van Gemiva presenteren hun visie op SummerJazz in de Gemiva Galerie en de Leidse Mondialen maken voor uw neus weer de mooiste schilderijen.

NIEUW dit jaar: Jeugdprogramma voor kinderen t/m 14 jaar bij het Kinder-feest-dorp
Nieuw op het festival is het interactieve kinder-feest-dorp. Onder het mom van “wij willen ook feesten!” gaat Studio Stuifmeel, samen met de jonge bezoekers, op een heel stuk eigen terrein aan de slag om een eigen plek op het festivalterrein te bouwen en te veroveren. Geen kleverige knutseltafels, maar een plek waar kinderen het écht naar hun zin hebben, met leuke en prikkelende, natuur-, cultuur- educatieve activiteiten voor kinderen van 6 t/m 14 jaar; van het maken van een uitkijktoren, het zelf maken van schminck, een VIP-podium zodat kinderen ook van de bandjes kunnen genieten, tot een chill-out zone en een silent disco voor oudere kinderen. Kinderen t/m 14 jaar zijn gratis!

muziek & dans overzicht

24 april 202414.00-16.30Haeswijk-flat

Radius: Dansmiddag iedere woensdag

Dansmiddag voor senioren: a.de.vilder@kpnplanet.nl.
24 april 202419.30De Kratong

Line-Dance in Buitenlust

Elke woensdag Line-Dance in het buurthuis.
25 april 202420.00Dorpscentrum

Art Bird Bigband

Art Bird Bigband met vrolijke jazz-voorjaarsmuziek.
25 april 202409.30-10.45Dorpscentrum

Zingen met Plezier

Zingen met plezier op donderdagochtend.
25 april 202419.50-21.30De Paulus

Open Floor iedere donderdag

Dansmeditatie Open Floor.
25 april 202413.30-15.15De Paulus

Biodanzametleonoor.nl

Biodanza door Leonoor op donderdagmiddag.
29 april 202410.00-12.00Haeswijk-flat

Koor Happy Voice

Koor Happy Voice oefent maandagochtend.
01 mei 202414.00-16.30Haeswijk-flat

Radius: Dansmiddag iedere woensdag

Dansmiddag voor senioren: a.de.vilder@kpnplanet.nl.
01 mei 202419.30De Kratong

Line-Dance in Buitenlust

Elke woensdag Line-Dance in het buurthuis.
06 mei 202410.00-12.00Haeswijk-flat

Koor Happy Voice

Koor Happy Voice oefent maandagochtend.
12 mei 202414.30Theaterhuis Amalia

Ierse folkmuziek

Danny Guinan (zang) en Ed Veltrop (piano.
02 juni 202414.30Theaterhuis Amalia

Tuinconcert met Footprints

Jan Hylkema (gitaar) en Don Weenink (percussie).
21 juni 2024Oud-Poelgeest

A Midsummer Night

Muziek en gezelligheid op langste dag.